İnternet üzerinden telefon görüşmesi olarak tanımlanan VOIP , Voice Over İnternet Protocol sözcüklerinin kısaltmasıdır.

Telefon görüşmelerinin internet üzerinden sağlanması kurumların iletişim giderlerinde önemli ölçüde tasarruf sağlamaktadır. Voip teknolojisiyle firmalar artık daha kaliteli, daha hızlı ve daha düşük maliyetlerle telefon görüşmelerini yapabilmektedirler.

Voip telefon görüşmesi için hızlı internet bağlantısına , bilgisayara, adaptöre veya bir IP telefona ihtiyaç vardır.

Voip kullanmanın en büyük avantajı diğer telefon servislerinden çok daha ucuz olmasıdır. İşletmeler tüm şubeleriyle ücretsiz telefon görüşmeleri yapabilir. Dünyanın her yerinden santralinize bağlanabilir, çağrı alabilirsiniz. Bilgisayarınız veya akıllı cep telefonunuza Voip yazılımı yükleyerek, internet bağlantısı olan dünyanın her yerinden Voip görüşmesi yapabilirsiniz.

Voip görüşmeler internet üzerinden yapıldığı için firmalar özellikle ses kalitesi konusunda tereddütler yaşayabilir. Ancak Voip operatörünün alt yapısı kaliteliyse, ses kalitesinde de bir sorun yaşanmaz.

Analog santral kullanan işletmeler de Voip Gateway cihazıyla Voip görüşmeleri yapabilir. Santral ihtiyacı olmayan daha düşük ölçekli işletmelerde ise Ip telefonlarla Voip hatları kullanılabilir. Alt yapısı kaliteli bir operatörden Voip ses hizmeti almak firmalara sayısız avantajlar kazandıracaktır.

Tescom Telekomdan alacağınız voip ses hizmetleri ve Voip ürünleri ile işletmenizin iletişim ihtiyaçlarını çözerek, iletişim giderlerinden büyük ölçüde tasarruf eder ve iletişiminizin hızlı ve kaliteli olmasını sağlarsınız.